Telefon - Hívjon most!
+36 30 42 77 682

    Hívjon most!

Referencia

Vissza a többi bejegyzéshez

Otthon Melege Pályázat 2017

Otthon melege 2017

ZFR-KAZ/2017 Otthon melege 2017

 

Március 10.-én központilag kihirdették az ez évre vonatkozó fűtés korszerűsítési pályázatot, az Otthon Melege, 2017-re vonatkozó közleményét.

 

Jelen kiírás a gépészeti felújításokat, az ezzel járó anyagi terheket igyekszik viselhetőbbé tenni minél szélesebb kör számára. Nem titkolt céljuk, hogy a fűtési rendszerek felújításával hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz, ezzel, mintegy mellékhatásként jelentkezik a zsebünkben maradó rezsikülönbözet, a jobb hatásfokú gépek használatával.

Támogatás nyújtható minden energiahatékonyságot, takarékosságot szolgáló intézkedésre, az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentő beruházásra.

 

Amennyiben támogatást ítélnek meg Önnek, az a megítélhető juttatás felső határa, melyet akkor kap meg, amikor a tervezett felújítás elkészült, mivel a kifizetés utólagos finanszírozású.

 

De mennyi az annyi?

Az elszámolható költségek 40%-a, amely maximum 700.000 forint.

A tulajdonosok pályázhatnak új kondenzációs kazán vagy új gázkonvektorokra.

A berendezéseken kívül elszámolható minden beépítési munka, a fűtési rendszer hőleadóinak, csőhálózatának korszerűsítése. Az energetikai tanúsítás a jelenlegi és készülő állapota, a tervezési, engedélyeztetési szakhatósági költségek, tulajdoni lap kikérésének költsége szintén elszámolható.

A kornány a lakóingatlanokon kívül a társasházi lakások korszerűsítését is engedélyezte ebben az évben. Mindenki akinek aktív használatban lévő egyedi fűtési rendszerrel rendelkező, az utóbbi 10 évben nem felújított gépészettel rendelkezik a magánlakása, háza, jogosult a benyújtásra. Vállalatok, cégek, nem pályázhatnak.

 

Ha eldöntöttem, hogy belevágok, mire kell odafigyelni?

Az elbírálási folyamat kezdete:

2017 június 6. reggel 8 óra.

Minden szükséges dokumentumnak arra az időpontra, digitálisan, megfelelő nagyságban (maximum 1 Mb, összesen 20 Mb/ pályázat) rendelkezésre kell állnia, a pályázónak ügyfélkapuval kell rendelkeznie az alábbi weboldalhoz: futeskorszerusites2017.nfsi.hu

 

A pályázatok elbírálása érkezési sorrendben történik, a nagy érdeklődésre való tekintettel, a gyorsaság elsődleges szempont.

A kiírás nyilatkozat tételhez köti a hivatalos részvételt, melyhez kapcsolódik egy egyedi azonosító jel megléte, melyet a portálhoz való regisztrációjakor kapott.   

A hitelesen bejelentkezett, minden mellékletet feltöltött pályázatok elbírása több lépcsőben történik.

Első szűrő: a befogadási kritériumoknak való megfelelés.

Itt megnézik, hogy a pályázat határidőn belül érkezett e meg a rendszerbe, hogy a kérvényezett támogatás összege nem haladja-e meg a maximálisan kapható összeget. Utána jön az igénylő személye:  jogosult e támogatásra, illetve az általa benyújtott dokumntumok véglegesítésre kerültek-e.

A megfelelés nem jelent zöld utat a támogatáshoz, a nem megfelelés indoklás nélkül eltanácsolásra kerül.

 

Második szűrő: Formai/Tartalmi vizsgálat

A külső jegyek megfelelése után sorra kerül a tartalmi megfelelés, hogy a benyújtott beruházás megfelel e a pályázati kiírás céljainak.

 

Ha a pályázó a befogadott pályázati anyagot hibásan, vagy hiányosan nyújtotta be, lehetőség van arra, hogy egyszeri alkalommal pótolja hiányosságait. A pályázati referens megjelöli a hiányos részt és határidő megadásával felszólítja a pályázót a pályázati portálon keresztül.

 

Döntéshozatal:

Amint már említettem, az érkezési sorrend dönt az elbírálásnál. A befogadott pályázatok legkésőbb 150 napon belül elbírálásra kerülnek.

 

Az értesítésben a következő opciók szerepelhetnek:

   - a pályázatban megigényelt és kikalkulált összeget kapja

   - csökkentett összegű támogatás

   - értesítés tartalék listára kerülésről: abban az esetben áll fenn, ha kiosztották az összes forrást, a pályázat keret és határidő meghosszabbításakor részesülhet támogatásban 

   - elutasítás

A döntés meghozatalát követően a (már) Kedvezményezett tájékoztatást kap 15 napon belül. A támogatás elköltésére vonatkozóan a Támogatói Okirat alapján történik az eljárás, amely a döntési értesítővel együtt kézhez vehető.

A támogatott beruházást, a Támogatói Okirat elekrtonikus átvételét követő egy éven belül kell megvalósítani.

Célszerű addig nem belekezdeni a felújítási munkálatokba, amíg nem kaptuk meg ezt az okiratot, mert a kormány nem vállal felelősséget az elutasításból adódó károkért.

A pályázat eltekint a biztosítékok kérésétől a Pályázó részéről, viszont előleget sem ad a támogatásból.

A támogatás átadása: A beruházás befejezését követően folyósítható, miután a Pályázatkezelő jóváhagyta a kifizetést igazoló számlákat, kifizetést igazoló dokumentumokat.

 

A pályázat elengedhetetlen része az energetikai tanúsítvány a meglévő és a tervezett állapotra.

Energetikai tanúsítványok beszerzésével kapcsolatban hívjon bizalommal. Szükség szerint pályázatírásban is segítünk.

 

Oláh Péter épületenergetikai tanúsító

Tel: 30/42-77-682

E-mail: info@energiatanusito.hu

 

További információk a pályázati útmutatóban.      

 

Az írás ismertető jellegű, nem helyettesíti a központilag kiadott pályázati útmutató ismeretét. Kéretik az hivatalos útmutatót hivatkozási pontként alkalmazni.

 2017.03.13